VÍZSUGARAS VÁGÁS SZOLGÁLTATÁS

Cégünk a nagy keménységű anyagok minél pontosabb vágása-, és a megmunkált anyagok sérülésének elkerülése érdekében alkalmazza a vízzel vágás technológiát, amelyet szolgáltatásként is biztosít ügyfelei részére.

Az ország egyik legmodernebb eszközével dolgozunk és teljeskörű szolgáltatást nyújtunk, melynek keretében akár a szükséges alapanyagot elhozzuk és a kész terméket leszállítjuk ügyfeleinknek.

Vízsugaras vágás kedvező áron, a legmodernebb technológia segítségével

Az Omax Maxiem 2030 40HP vízsugaras vágóberendezés

Tulajdonságok:

  • 40 lóerős szivattyú
  • 2m x 3m -es vágóasztal
  • Külső abrazív tartály
  • Forgatható fej ferde vágáshoz
  • Vízszintszabályzó – vízalatti vágáshoz
  • IntelliTRAX vontatóhajtás az X-Y tengelygerendákban bevonatos acélburkolatokban
  • programozható motoros Z-tengely, precíziós OMAX MAXJET 5i fúvókával, amely növeli a termelékenységet és a hatékonyságot

Mi a vízvágás, vagy vízsugaras vágás?

A vízsugaras vágás egy olyan ipari folyamat, amely nagy nyomású vízsugarat használ anyagok vágására vagy alakítására. A vízsugaras vágás előnyei közé tartozik a nagy pontosság, a kis hőhatás, a környezetbarát működés és a sokféle anyag vágásának képessége. A vízsugaras vágás három fő típusa a tiszta vízsugaras vágás, az abrazív vízsugaras vágás és a peremvágó vízsugaras vágás.

A tiszta vízsugaras vágás csak vizet használ, és alkalmas puha anyagok, például papír, gumi, szivacs vagy élelmiszer vágására. Az abrazív vízsugaras vágás víz és apró szemcsés anyag (például homok vagy üveg) keverékét használja, és alkalmas kemény anyagok, például fémek, kőzetek, üveg vagy kerámia vágására. A peremvágó vízsugaras vágás egy speciális típusú abrazív vízsugaras vágás, amely nagy sebességű vízsugarat és egy vékony fémlemezt használ, hogy finom és pontos vágást hozzon létre.

Hol alkalmazható a vízzel vágás?

A vízsugaras vágás számos iparágban alkalmazható, például az autóiparban, a repülőgépiparban, az építőiparban, a textiliparban, a bányászatban, a művészetben és a dekorációban. A vízsugaras vágás elősegíti a termelékenység növelését, az anyagpazarlás csökkentését, a munkahelyi biztonság javítását és a kreativitás ösztönzését. A vízsugaras vágás egy innovatív és hatékony technológia, amely széles körű alkalmazási lehetőségeket kínál.

 A vízsugaras vágás előnyei a következők:

  • Nagy pontosság: A vízsugaras vágás lehetővé teszi a kívánt alakú és méretű darabok létrehozását minimális torzulással vagy deformációval. A vízsugaras vágás szubmilliméteres pontosságot érhet el, ami ideális a bonyolult vagy finom minták vágásához.
  • Alacsony hőhatás: A vízsugaras vágás nem generál magas hőmérsékletet a vágási zónában, így elkerülhető az anyagok égése, olvadása, hőrepedése vagy kémiai változása. A vízsugaras vágás megőrzi az anyagok eredeti tulajdonságait és minőségét.
  • Környezetbarát működés: A vízsugaras vágás nem igényel hűtőfolyadékokat, kenőanyagokat vagy más veszélyes vegyi anyagokat, amelyek szennyezhetik a környezetet. A vízsugaras vágás csökkenti a hulladéktermelést és a zajszennyezést, valamint újrahasznosíthatja a vizet és az abrazív anyagot.
  • Sokféle anyag vágásának képessége: A vízsugaras vágás alkalmas szinte bármilyen típusú anyag vágására, legyen az puha vagy kemény, vékony vagy vastag, szilárd vagy porózus, egyrétegű vagy többrétegű. A vízsugaras vágás képes elvágni a fémeket, kőzeteket, üveget, kerámiát, műanyagot, fát, bőrt, szövetet, élelmiszert és még sok más anyagot.

A vízsugaras vágás egy olyan sokoldalú technológia, amely szinte bármilyen anyagot képes vágni, legyen az puha vagy kemény, vékony vagy vastag, szilárd vagy porózus. Azonban vannak anyagok, amelyeket nem lehet vagy nem célszerű vízsugaras vágással vágni. Ilyen anyagok például:

  • Vízben oldódó anyagok: A vízsugaras vágás során használt víz feloldhatja vagy megváltoztathatja az anyag tulajdonságait, így nem alkalmas a vágására. Ilyen anyagok lehetnek például a só, a cukor, a szódabikarbóna vagy a jég.
  • Vízben duzzadó anyagok: A vízsugaras vágás során használt víz felszívódhat az anyagba, és megduzzaszthatja azt, így torzíthatja a vágott alakot vagy méretet.

Hogy működik a vízsugaras vágógép?

A vízsugaras vágógép vezérlése egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi a vágófej mozgatását, a vágási paraméterek beállítását, a vágási minták tervezését és a vágási folyamat optimalizálását. A vezérlő szoftver kommunikál a nagynyomású szivattyúval, a víz- és abrazív ellátó rendszerrel, a vágóasztallal és a biztonsági szenzorokkal. A vezérlő szoftver segítségével a felhasználó kiválaszthatja a vágni kívánt anyagot, a vágási sebességet, a vágási szélességet, a víznyomást, az abrazív mennyiségét és a vágófej szögét. A vezérlő szoftver képes importálni és konvertálni különböző vektorgrafikus formátumokat, mint például DXF, DWG, SVG, PDF vagy AI. A vezérlő szoftver szimulálhatja a vágási folyamatot, és megmutathatja a várható vágási időt, a vágási költséget és a vágási minőséget. A vezérlő szoftver automatikusan kiszámítja a legjobb vágási útvonalat, figyelembe véve a vágófej gyorsulását, a vágási szélességet, a vágási szögét és a vágási hibákat. A vezérlő szoftver folyamatosan monitorozza a vágási folyamatot, és beavatkozik, ha szükséges, például ha túl alacsony a víznyomás, ha túl magas a hőmérséklet, ha elfogy az abrazív anyag, vagy ha bármilyen rendellenesség történik.

A vízsugaras vágógép vezérlése tehát egy olyan intelligens és hatékony rendszer, amely lehetővé teszi a vízsugaras vágás alkalmazását számos iparágban és anyagon.

AJÁNLATKÉRÉS

Kapcsolat: szurmail@wjetcutting.com

Adatvédelmi tájékoztató

9 + 12 =